31 augusti 2008
12:00

Referat: Lilla Torg FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Martin P - Alex, Mats, Anders D, David C - Henrik Håkansson (debutant), Henrik Ny, Patrik L, Erik Samuelsson (debutant), Daniel P - Sami

Avbytare: Johan H som kom in efter 22 min som högeryttermittfältare och spelade där resten av matchen och Robert som kom in på topp efter 32 min och sedan spelade hela 2:a halvlek som vänsteryttermittfältare

Vi började alltså med 4-5-1 men gick över till 4-4-2 redan efter 10 min då de tog ledningen. Erik flyttades då upp på topp och spelade där resten av matchen. Övriga byten inom laget är för många för att redogöra för här.

En strålande fin fotbollsdag var det och det blev också en riktigt bra fotbollsmatch.
Redan efter 2 min hade Lilla Torg sin första målchans och efter 10 min fick de en trippelchans där Martin efter 2 svettiga räddningar fick släppa förbi sig det tredje skottet.
De fortsatte en stund till med ett stort spelövertag och skapade ytterligare en bra målchans men sen kom vi in i matchen alltmer och den sista halvtimmen av 1:a halvlek var det vi som hade chanserna och en kanon i bortre av Patrik efter 22 min gav oss resultatet 1-1 som stod sig till paus och inte alls var orättvist.

När andra halvlek började tog de över totalt igen. Innan de tog ledningen efter ett snyggt sologenombrott i den 70:e min hade de radat upp chanser. Martin gjorde ett par
"omöjliga" räddningar och de hade också en del riktigt dåliga avslut. Vi hade också stuckit emellan med ett bra läge där Johan från nära håll sköt på målvakten.

Efter deras ledningsmål gjorde Martin ytterligare ett par fantastiska räddningar innan de i den 76:e min ökade till 3-1. Vi hade strax innan 3-1-målet en bra chans där Sami ensam med målvakten lobbade men (om jag minns rätt) där den sen rensades undan av en tillskyndande försvarare. Mot slutet av matchen fick vi ytterligare ett par bra lägen där Erik inte riktigt lyckades med avsluten.

Totalt sett en synnerligen välmotiverad seger som kunde blivit betydligt större om inte Martin gjort ännu en fantastisk match mellan stolparna. Även om chanserna gick väldigt klart i Lilla Torgs favör så var vi dock aldrig utspelade trots att de var riktigt bra.
Många i vårt lag var bra men förutom målvakts-Martin vill jag nämna Anders D som var i stort sett prickfri hela matchen.